December 09, 2004

Filmtheek

Omdat ik vrijdag als een zielig hoopje met een au-poot op de bank lag, en het toen nog onzeker was hoe lang dat zou gaan duren, haalde Vriend voor deze keer een stápel dvd's, in plaats van gewoon eentje. Inmiddels hebben we er pas drie van de vijf gezien. Morgen moet de stapel al weer terug. Dus we moeten opschieten willen we ze allemaal bekeken hebben voordat ze terug gaan.

Nou, het streven is om er in ieder geval nog eentje te kijken, want anders draaien we verlies. Dus vanavond moet het er van gaan komen: "From Hell". Ik ben benieuwd.

De eerste die we bekeken was trouwens "Big Fish". Een erg rare film, wel leuk, maar zeker nu, in mijn herinnering, ook echt goed. Sprookjesachtig. Echt een typische hoofdrolspeler, geknipt voor het genre.

Daarna "Kill Bill". AaaAARrrRGGGggHhHhh!! Wat een debiele KUTfilm zeg. Niet normaal. Lekker nep met rondspuitend bloed en zonder einde, want daarvoor moet je "Kill Bill 2" gaan kijken. Het is eigenlijk net zo gedaan als bij LOTR, alleen nóg erger, want dit was echt een onaf verhaal, wat bij LOTR niet eens het geval was. (Nu duurt LOTR per deel ook net zo lang als Kill Bill 1 en 2 samen, maar hij is wel duizend keer zo leuk!) Maar goed, waarschijnlijk gaat "Kill Bill 2" weer onbekeken terug naar de videotheek (dvdtheek, filmtheek).

De derde film die we keken was "Cube 2: Hypercube". Hiervan hadden we deel 1 al een keer eerder gezien. Best wel grappig. Al was deel 1 uiteraard wel iets beter. Het gaat over mensen die wakker worden in een vierkante ruimte. Ze gaan op onderzoek uit. In elke wand zit namelijk een 'deur'. Al snel komen ze elkaar tegen. Iedereen is bang en iedereen wil ontsnappen. Maar de kubus herbergt verschillende gevaren.

Vanavond staat "From Hell" dus op het programma, een thriller over een onderzoeker die op zoek gaat naar Jack the Ripper. We zullen zien!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

From Hell was ook niet alles. Beter dan Kill Bill, maar niet echt heel erg leuk.

5:20 PM  
Blogger ploenk said...

Nee, inderdaad... Maar 40% van de films die we hadden was wél leuk. er worden tegenwoordig zoveel slechte films gemaalt, dat dat best een nette score is toch ;)

11:13 AM  

Post a Comment

<< Home