August 19, 2005

Figureren

Op woensdagmiddag hebben we nog steeds niet bedacht wat we zullen gaan doen. Ik heb afgesproken om vrijdag met Moeder en Zus nog iets leuks te gaan doen, nu we nog allemaal vakantie hebben, maar we weten niet wát. Het is namelijk erg onduidelijk wat voor weer het wordt en we hebben ook allemaal een ander idee van wat 'leuk' is. Uiteindelijk vind ik op woensdagavond een wel heel spannend idee.

Herhaalde oproep: BNN-lab zoekt figuranten
Voor aankomende vrijdag (19 augustus) zijn we op zoek naar figuranten (18- 50 jaar) die we op locatie willen gebruiken voor een item dat we gaan opnemen. We vergoeden alleen reiskosten, maar stellen daar leuke figuratie tegenover.

Donderdagmiddag verstuur ik een huis- tuin- en keukenfoto waar we allemaal op staan. Een klein uurtje later krijg ik het bericht dat we welkom zijn. In het mailtje staat een tekst die ons nog even doet twijfelen, maar we besluiten ervoor te gaan.

Voor een item dat we doen over zakkenrollen hebben we je nodig als potentieel slachtoffer of innocent bystander. In die hoedanigheid is het heel belangrijk dat je je niet anders kleed dan je normaal doet. Geen extra make-up of opvallende kleding. Draag wat je op elke willekeurige dag aan zou trekken. Het is overigens wel handig om een (hand)tas mee te nemen. De persoon die gaat zakkenrollen weet niet dat we het hele gebeuren in scène zullen zetten. De uitleg over onze aanpak in deze zal je ter plekke krijgen.

Precies op tijd komen we bij de afgesproken plek. Er is nog niemand. Wij hadden massa's mensen verwacht waar we ons achter konden verschuilen om gewoon voorbijganger te spelen, maar helaas. We zijn uiteindelijk maar met z'n vijven. De andere twee blijven op deze locatie en wij gaan naar een terras in het Vondelpark.

Het is prachtig weer en terwijl we wachten op de cameramensen die eerst op de andere locatie filmen, zitten we lekker in de zon met een drankje. Het is leuk, het is spannend, het is grappig.

In een kwartiertje staat er op film dat de portemonnee van Zus gestolen wordt uit haar veel te ver naar achter staande tas. Moeder en ik hebben de roof vanuit onze ooghoeken duidelijk gezien. Deze jongeman mag nog wel even oefenen voordat hij net zo goed kan acteren als wij.

Als het 's middags keihard regent denken we met een glimlach op ons gezicht terug aan de ochtend op het terras.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home