August 05, 2005

Ardennen - dag 5

Ik hou van hobby's, puzzelen...

Wat zullen we doen? Naar een archeologisch park? Dat is vast niet veel soeps als het maar vier euro kost. Midgetgolfen dan? Wil je dat echt? Daar is toch niets aan? Het kost wel maar drie euro. De kasteelruïnen dan? Het wordt slecht weer vandaag hoor. We kunnen wel naar dat kasteel gaan. Dat is redelijk dichtbij en ook binnen. Oké. Dus off we go.

Binnen zien we spullen uit verschillende tijden en verschillende klassen. De kelder, van de werklui, ziet er authentiek uit, grove stenen en weinig poespas. Hoe hoger we komen, hoe gemaakter het wordt. Toch is het meest gemaakte, een 3d puzzel van 1,5 bij 1,5 meter, wél het allerleukste van het pand. We hebben ze allemaal in elkaar gepuzzeld.


Hoeveel moeite kun je doen?

We willen wraps eten. In winkel 1 zijn de wraps uitverkocht. Dan gaan we wel chili con carne eten, ook goed. Als we buiten staan zegt Zus: "Hebben we nou eigenlijk wel bruine bonen?". Nee dus. Maar bij een tweede bezoek blijkt dat winkel 1 helemaal geen bruine bonen heeft. We gaan op zoek naar winkel 2. We volgen de bordjes, maar kunnen hem niet vinden. Onderweg komen we winkel 3 tegen. Daar hebben ze wel goedkope mueslirepen in alle smaken, maar weer geen bonen. We zoeken nog even verder naar winkel 2, maar die blijkt gesloten te zijn. We vestigen onze hoop op winkel 4, de winkel die we al kennen, in Han-sur-Lesse. Daar vinden we uiteindelijk kidneybonen. Na drie uur kunnen we eindelijk eten.


Party!

Ohja, we staan dan wel afgelegen en we zien de hele week nog niemand, behalve de mensen van de receptie als we 's avonds een brood bestellen, maar we staan wel op een familiecamping. Daar worden dus 'leuke dingen' georganiseerd! De playbackshow hebben we overgeslagen, maar we kijken al de hele week uit naar de cocktailparty!

Meiden van dertien jaren jong staan hitsig aan te rijden tegen knulletjes van vijftien. Ik word er onpasselijk van. Waar halen ze het idee vandaan dat je zo op de dansvloer moet staan? Ohja, van de muziekzenders natuurlijk. Bah, die zouden verbóden moeten worden.

Ondanks de kinders gaan wij ook uit ons dak. Maar dan anders. We dansen, swingen en doen raar. We bestellen drie verschillende cocktails en ze zijn alledrie vies. Het doet er niet toe. We drinken cola en hebben plezier.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home