June 03, 2006

Time for fun

Iedereen waaiert uit elkaar. In kleine groepjes gaan we allemaal een andere kant op. Ik ga op pad met Steffi (19), Lela (23) en Pineapple (26) uit Duitsland, Syd (33) en Karin (22) uit Estland, Javier (30) uit Venezuela, Maurizio (29) uit Italiƫ/Ierland, Simon (22) uit Australiƫ en Gosie (38) uit Polen. Syd kent Berlijn op zijn duimpje, dus via verschillende metro's, trams en bussen reizen we naar een winkelcentrumpje om inkopen te doen en weer terug naar het centrum om wat te eten. Syd loodst ons recht naar een falafeltentje waar hij duidelijk heel graag wat wil eten, maar gelukkig zit er verderop ook een pizzeria waar we lekker binnen kunnen zitten. We splitsen op en even later zit ik met vier andere mensen met allemaal een andere nationaliteit aan tafel. Te grappig om te beseffen.

Ik val meteen in de volgende verbazing. Want hoe geweldig is het hoe je je pizza hier moet bestellen! Je krijgt een A5je waar in verschillende secties de keuzemogelijkheden staan. Eerst kies je de grootte van de pizza, dan de soort saus, dan de toppings die geld kosten en dan de gratis toppings. Voor 3,90 heb ik een grote pizza met tomatensaus, pizzakaas, mozarella, tomaten, paprika, ham, olijven en kappertjes. In het centrum van Berlijn. In een restaurant. I love Berlin! Later hoorden we dat er zelfs plekken zijn waar je zelfs rijkbelegde pizza's voor nog geen 2,50 kunt bestellen, maar dit was voor ons al goed genoeg!

Voordat ons eten arriveert besluiten Simon en Karin om vodka te gaan drinken. Simon was de hele dag al de grapjas, maar nu kan het helemaal niet meer stuk. Hij zingt, trekt net niet op commando zijn shirt uit en duikt onder de tafel om de voeten van Lela te masseren. Zoveel lol heb ik vandaag nog niet gehad. Als we 's avonds teruglopen naar het openbaar vervoer kan hij ook niet stoppen met zingen. Iedereen wordt aangestoken door zijn gezelligheid en zingt mee. Maurizio waagt zich op het station zelfs aan een dansje met hem. In alle vrolijkheid vallen we midden in een optreden op de campsite. De dag is nog niet voorbij, nog lange niet, nog lange niet!


Pineapple, Karin, Simon en Maurizio in het pizza restaurant


Dansen op verschillende bandjes

0 Comments:

Post a Comment

<< Home