December 20, 2004

De films

Een overzicht van de filmtheekfilms:

Pay it Forward - goede film, leuke acteurs, mooi verhaal
Een jongetje krijgt van zijn maatschappijleerleraar de opdracht "bedenk iets om de wereld te verbeteren en voer het uit". Het jongetje komt met het volgende idee: doe iets goeds voor een ander, iets wat heel veel voor die persoon betekent, het hoeft niet moeilijk te zijn. De persoon mag niets voor je terug doen, maar moet voor drie andere mensen iets goeds doen. Hij moet dus goede daden voortbetalen. De film laat zien hoe dit verloopt.

Written in Blood - slechte film, langzaam begin, clichématig
Een rechercheur rekent zijn partner in die zijn vrouw en haar minnaar vermoord heeft. Dit hele proces verloopt moeilijk en hij wordt bijna gedwongen vakantie op te nemen. Maar hij zet door en begint met een nieuwe zaak. Een rij moorden die niets met elkaar te maken lijken te hebben, blijken bijeengehouden worden door aanwijzingen die uit Sherlock Holmes boeken komen. Hij lost het op.

The Devil's Arithmetic - mooie film, ontroerend, goede actrices
Een joods meisje leeft in het hippe Amerika van tegenwoordig. Ze moet mee naar een joodse viering bij familie, maar eigenlijk wil ze niet mee, ze heeft niets met het geloof. Dan wordt ze tijdens de viering naar het verleden getransporteerd, naar de Tweede Wereldoorlog. Ze maakt daar de verschrikkelijkste dingen mee. Als ze in de gaskamer terechtkomt en overlijdt, ontwaakt ze weer in de toekomst.

The Operator - saaie film, weinig spannend, nietszeggend
Een nare vreemdgaande yup scheldt op een avond een meisje van de telefoonnummer-vind-centrale uit. Bij haar breekt er iets en ze probeert vervolgens de man te breken. Dat lukt. Geloof ik. Het einde kan ook een goed einde zijn. Maar dat is onduidelijk. Niet kijken dus.

De Tweeling - mooie film, goede film, interessante film
Twee zusjes, een tweeling, worden uit elkaar gehaald in 1926. de één groeit op in een arm boerengezin in Duitsland, de ander in een rijk gezin in Nederland. De verzorgers van beide kinderen houden tegen dat de meisjes contact hebben. Ze ontmoeten elkaar een paar keer in hun leven, maar dat gaat niet altijd even gezellig. Supermooie film, traantjesverwekkend. Zien!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home