June 16, 2005

Gezellig eten

Uit eten met je vrienden is het leukste dat er is. Zeker als je een restaurantje hebt uitgekozen op basis van een recensie in een Amsterdam blaadje.

We stonden voor een klein uitziend pandje. Zus wilde per se even op de kaart kijken om chagrijnigheden te voorkomen. De kaart zag er niet geruststellend uit (linzen dit, linzen dat, saus hier, saus daar), maar we besloten het er op te wagen.

Het rook in ieder geval lekker en de eigenaren zagen er vriendelijk uit. Ook op de aankleding was niets aan te merken. Afrikaanse kleden, schilderijen en kunst, en dat in een typisch Amsterdams grachtenpand. Er hing een gezellig sfeertje. De helft van de weinige mensen die er zat, was ook echt Afrikaans.

De bedienende man was geen echte ober. Een beetje onwennig was hij in zijn rol. Om drinken moesten we zelf vragen. Misschien was hij bang dat hij te weinig had, ik weet het niet. De mango- en guavesappen waren in ieder geval errug lekker.

Ook de Ethiopische pannenkoekjes met verse kaas vielen niet tegen. Het hoofdgerecht was helemaal geweldig. We kregen een grote schaal die verdeeld was in vieren en zo hadden we allemaal een deel op hetzelfde 'bord'. Met ook weer die pannenkoekjes (enjera's) aten we onze prutjes op. Zo werkt het: Neem een redelijk groot stuk pannenkoek (zo'n 7 bij 7 centimeter) en leg dit op je hoopje. Pak vervolgens het pannenkoekje weer op, maar dan met het prutje ertussen. Watch out for pepers!!

Na dit vreetfestijn (wat nou iedereen zijn eigen deel op het bord?!) en een beetje uitbuiken kregen we ons dessert. Een simpel schaaltje op een leuk gekleurd bordje met een bolletje vanille- en een bolletje banaanijs uit de supermarkt en verse kiwi, druiven, meloen en mandarijn.

Alles op zijn tijd bij Ibbsa, want we waren ongeveer één uur per gang kwijt. De geit moest waarschijnlijk nog gemelkt worden en de druiven nog geplukt. Maar dat gaf niets, want voor in totaal 70 euro (2 voorgerechten, 3 cola, 5 sappen, 4 hoofdgerechten, 4 desserts) hebben we een hoop lol gehad.

Ik zag dat er nóg dertien Afrikaans/Ethiopische eettentjes in Amsterdam zijn. Dat wordt een leuk project: "Welke is het beste?" Wie gaat er mee?!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home