June 15, 2005

Basin City

[let op, niet lezen als je Sin City niet ontrafeld wilt zien, want dat ga ik proberen]

Daar gingen we hoor, naar de Euro bioscoop. Naar Sin City. Reserveren was niet nodig geweest. Ondanks dat ik de film voor de tweede keer zag, lukte het me nog steeds niet echt om verbanden te leggen tussen de verschillende verhalen.

Opening, drie verhalen in vier delen, sluiting. Op zich zijn het ook gewoon op zichzelf staande verhalen, maar doordat sommige hoofdpersonen in verschillende delen voorkomen, móet er van mij een verband zijn.

In de opening wordt een vrouw op een feestje op een balkon vermoord. Daarna komt pas de acteurbetiteling en vervolgens begint de film pas echt.

Deel 4 is het einde van deel 1 en dit verhaal is in principe het eerste verhaal. Want in deel 4 komt nog de cop voor, die in het derde verhaal compleet wordt doorzeefd. Dit is lastig om te doorgronden omdat deel 4 acht jaar later speelt dan deel 1.

Toch is het raar, want het liefje van de danseres gaat in deel 4 dood, terwijl zij in deel 2 en 3 weer vrolijk danst.

Maar in deel 4 is de man met de bril nog levend, terwijl hij in deel 2 hartstikke dood gaat, dus het is echt waar; de volgorde van de delen is 1, 4, 2, 3. Hm, het kan ook 1, 4, 3, 2 zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met de hoofdrolspeler uit deel 2? Gaat Marv dood? Ik weet het niet meer. Open einde denk ik; veel kogels en niet gezien hoe het afloopt.

In de afsluiting staat de onbetrouwbare hoer met haar arm in een mitella in de lift van het ziekenhuis. Dezelfde man als de man van de opening, biedt haar een sigaret aan. Het is duidelijk, hier komt een tweede deel (in 2006) (en een derde deel) (in 2008)

Hopelijk maken die alles wat duidelijker.

Mickey wordt Marv

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Sin_City_%28movie%29 bevat het volgende:

The movie is constructed around three loosely connected stand-alone stories, each with a short, also stand-alone, introductory sequence and a short epilogue that are not necessarily presented in chronological order. The movie opens with The Customer is Always Right [1], (though this segment uses the red dress from another short story in The Babe Wore Red and Other Stories collection) after which it segues into the opening credit sequence. Following this, the first part of That Yellow Bastard[2] is shown, then the entirety of The Hard Goodbye[3], moving into The Big Fat Kill[4], after which That Yellow Bastard[2] is concluded. This is followed by a short epilogue sequence[5 (4 & 1)], designed and written for the movie, featuring two characters that tie back into The Customer is Always Right and The Big Fat Kill.

De volgorde is dus:

1,2,3,4,2,5(4 & 1). :)

11:05 AM  
Blogger ploenk said...

Wow, dit is wel leuk :) Maar zij gebruiken andere cijfers om de delen aan te geven. Ze gebruiken ook de openening en de afsluiting. Dus jouw volgordereeksje snap ik niet helemaal. Maar volgens mij had ik het dus goed! :) Jeej!

12:55 PM  

Post a Comment

<< Home