October 29, 2004

Klapvee!

Woensdag zette een scoutinglid van een andere groep een berichtje op ons forum. Dat ze mensen nodig had om op vrijdagochtend in galakleding een stunt uit te voeren. Na enig doorvragen kwam de volgende informatie los:

Het is een stunt van Drukkerij Brugemann voor verzekeringsmaatschappij Legal en General. Het is de bedoeling dat we om acht uur daar zijn. Brugemann heeft een rode loper geregeld. Wij moeten dan alle werknemers als felicitatie toejuichen omdat ze voor de vierde keer achter elkaar de eerste prijs voor beste verzekeringsmaatschappij hebben binnengehaald. Een soort filmpremière-idee maar dan 's morgens. Het geheel is om kwart over negen weer afgelopen, dan zijn alle werknemers gearriveerd op hun werk. Jullie krijgen dan een lekker ontbijtje en tien euro. De lokale pers schijnt ook aanwezig te zijn.

Dus daar ging ik dan. Wekker op zeven uur, nette kleren aan, rare linten in m'n haar en om half acht, na een half kopje thee, de fiets op. Ik kwam aan bij het verzamelpunt en daar stonden al allemaal jongens in een net pak. Het bleken de leden van de jaarclub van iemand te zijn. Heel leuk om te zien. Bij het bedrijf gingen de jassen en tassen in een kast en werden we achter de rode touwen langs de rode loper gezet.

Al snel kwamen de eerste mensen aan. Wij klappen en juichen, de mensen waren bijna allemaal verbouwereerd. Af en toe kwam er nog een mooie opmerking van een universiteitsbal achteraan wat het geheel helemaal af maakte.

Na een tijdje werd het wat koud en moesten we de minuten wel aftellen, maar het was het waard geweest. Ik heb heel wat afgelachen. Het ontbijtje was niet echt geweldig. Witte bolletjes met ham, witte bolletjes met kaas, en krentenbollen, beetje karig dus. Maar ons 'loon' was wel verhoogd. We kregen allemaal vijftien euro mee naar huis. Om tien uur zat ik alweer in de trein naar school. In mijn nette kleren.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home