October 28, 2004

Digitale camera

Vriend had altijd al een digitale camera. Het was een van de eerste modellen. Lekkere groot dus en toen heel duur. Ik wou al een tijdje eigenlijk een 'eigen' camera, een kleine. Maar het was gewoon zonde omdat er nog een goedwerkende in huis was.

Op een gegeven moment begon de grote camera kuren te vertonen. Om een foto te maken moest je altijd het knopje eerst even half indrukken om scherp te stellen, en vervolgens pas doordrukken. Maar nu kon je uren het knopje indrukken, het foto's maken ging niet meer zo goed. Nog langzamer dan voorheen. Na een tijdje begon hij ook herrie te maken bij het aandoen en dus uitschuiven van de lens. Tijd dus voor een nieuwe camera.

Ik schreef mijn wensen op en liet Vriend een camera uitzoeken die hij, kijkend naar die wensen, zelf zou kiezen. Na zijn lijstje van mogelijkheden kwamen we tot een besluit. Daarna gingen we kijken waar deze het goedkoopste was. Dat was een webwinkel die de producten uit Frankrijk liet komen. Met veel moeite bij het invullen van het betaalsysteem en het wachten op een berichtje van het afhaalpunt hadden we dan eindelijk de camera in huis. Mooi dingetje.

We gingen meteen kijken hoe hij werkte en we testten alles uit. Vriend zette wat foto's op de computer om de kwaliteit te bekijken. Daar was helaas toch iets mis. Er stonden plusjes in de foto's. Heel raar. Een rode en een lichte blauwe. Na correspondentie met alle partijen is de camera nu onderweg naar Utrecht, waar hij hopelijk snel gemaakt wordt. Dan kan ik hem eindelijk gaan gebruiken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home