June 28, 2006

Lezen is Leuk

Op mijn stage komen regelmatig nieuwe boeken binnen. Ik bestel ze ook zelf, dus er zitten erg vaak leuke exemplaren tussen. Vaak weet ik twee weken later niet meer wat ik die afgelopen veertien dagen allemaal gelezen heb, daarom hier een overzichtje. Die is waarschijnlijk bij lange na niet compleet, maar dat geeft niet.


4 vriendinnen, 1 spijkerbroek - Ann Brashares
Vier vriendinnen moeten een zomer zonder elkaar doorbrengen. Hun oplossing is een oude spijkerbroek. Die staat elke vriendin geweldig, terwijl ze allemaal een heel ander figuur hebben. De broek gaat reizen tussen de verschillende vakantiebestemmingen. Zo zijn de vriendinnen toch nog een beetje bij elkaar.



13 enveloppen & 1 rugzak - Maureen Johnson
Wie droomt er niet van om de wereld en de liefde te ontdekken? Een 17-jarige meisje krijgt van haar onlangs overleden tante 13 enveloppen met instructies, en geld om een vliegticket naar Londen te kopen. Daar begint een groot en aanstekelijk avontuur.





De veenheks - Bart Romer
Merlijn wordt wakker in een bos, tegenover een wild zwijn. Hij wordt gered door vreemd uitziende mannen. Ze nemen hem mee naar hun dorp en dan weet hij het zeker, hij is in het verleden belandt. Maar hoe komt zijn klasgenote Oda daar? En hoe komt hij weer thuis? Waar is zijn thuis eigenlijk?



Endymion Spring - Matthew Skelton
Een verhaal dat zich afspeelt in twee tijden. De jonge drukkersleerling Endymion ontdekt in het Duitsland van 1450 een mysterieuze kist. Honderden jaren later vind Blake in het hedendaagse Oxford de kist weer. Dat is het begin van een zoektocht naar kennis en macht die de mensheid op de rand van de afgrond brengt.





Schat - Jose Antonio Hennekam
Paul woont met zijn vader, die weinig aandacht voor hem heeft, in de zomer in Spanje. Daar ontmoet hij het meisje Pinar. Samen ontdekken ze beenderen die in een grot in zee verborgen liggen. Dit is het eerste deel van een trilogie en het debuut van de auteur die geologie en paleontologie gestudeerd heeft.



Loverboy & Girl - Joost Heyink
Fanny werkt na schooltijd bij een snackbar. Ze heeft afspraakjes met de knappe en charmante Jeff. Ze weet dat hij een loverboy is, maar ze probeert de bende op te rollen. Haar vriendin is namelijk slachtoffer geworden van zo'n loverboy. Hoe ver kan ze gaan?


3 vriendinnen, 1 fruitige zomer - Jodi Lynn Anderson
Drie meiden ontmoeten elkaar in perzikboomgaard. Soepel verloopt de eerste kennismaking niet. Maar naarmate de zomer vordert, wordt de band tussen de meiden sterker, ondanks hun verschillende karakters. Het wordt een onvergetelijke zomer, waarin ze ontdekken welke dingen werkelijk belangrijk zijn in het leven.




Voor altijd - Cecelia Ahern
Al sinds hun kindertijd zijn Rosie en Alex onafscheidelijk. Hun magische band houdt ze allebei op de been tijdens alle ups en downs in hun levens, maar geen van beiden weet of hun vriendschap de jaren, kilometers of nieuwe relaties zal overleven. Een boek, geschreven in brieven, chatsessies, kaartjes en e-mails.




Zeekoorts - Rebecca Noldus
Geertje monstert aan op een VOC-schip, verkleed als jongen. Met moeite kan ze zich als koksmaat staande houden te midden van de ruwe bemanning, het weer en de ziektes die uitbreken op een klein schip met enkel bedorven voedsel. Zal ze overleven en haar vader vinden?





Ook heb ik wat gedateerde boeken geleend van een vriendinnetje. Ik heb ze allemaal al eens, of vaker, gelezen, maar ze blijven mooi.


Koning van Katoren - Jan Terlouw (1973)
Al meer dan dertig jaar oud, en nog steeds een spannend en lekker leesbaar kinderboek. De vrolijke oude koning van het goede land Katoren is overleden zonder een opvolger te hebben. Zes zure ministers regeren het land en beweren al zeventien jaar dat ze een nieuwe koning zoeken, maar er gebeurt niets. Dan komt de 17-jarige Stach de ministers vragen wat je moet doen om koning te worden. De ministers geven Stach zeven bijna onuitvoerbare opdrachten, die hij vol goede moed aangaat.


Meester van de Zwarte Molen - O. Preussler (1971)
Moet ik nog lezen:
Was het toeval dat Krabat als leerling op de molen kwam, diep in de sombere bossen van Bohemen? De molen blijkt een school van zwarte kunst te zijn. De molenaar is Meester in de toverkunst. Twaalf knechts heeft hij: twaalf leerlingen. Weglopen kunnen ze niet, want de toverkunsten van de Meester zorgen ervoor dat de weg ze steeds weer naar de molen terugleidt.




Kruistocht in Spijkerbroek - Thea Beckman (1973)
Moet ik nog lezen:
De zestienjarige Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materie-transmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht die net uit Keulen is vertrokken

Veel leesplezier!

De volgende keer:
- Grote mensen boeken
- Chicklits
- Informatieve boeken

2 Comments:

Blogger Richard said...

ik wou dat ik 1 boek had gelezen de afgelopen 14 dagen :(

heb je deze nu ook thuis liggen trouwens?

12:26 AM  
Blogger ploenk said...

4 vriendinnen, 1 spijkerbroek - Ann Brashares
13 enveloppen & 1 rugzak - Maureen Johnson
Voor altijd - Cecelia Ahern
Koning van Katoren - Jan Terlouw
Zwarte Molen - O. Preussler

Heb ik thuisliggen

Maareh, deze boeken heb ik in vier maanden gelezen he, niet twee weken ;)

10:23 AM  

Post a Comment

<< Home