January 04, 2005

Zon

En weer gaat ploenk het hebben over de zomer en de zon. Ze is gewoon gek van de zomer en zon. Vroeger nooit. Dan durfde ploenk geen korte broeken en blote hemdjes aan. Nu wel. Dus nu zijn de zomer en de zon leuk. Hét jaargetijde om reikhalzend naar uit te kijken. Het licht is 's morgens een beetje jammer als ploenk nog lekker wil slapen, maar wel weer voordelig als vroeg opstaan verplicht is.

In deze tijden van 'te weinig tijd' is het fijn als de dagen langer duren. Want een dag is pas echt dag als het licht is. Nu is het vijf uur en al donker. Dan is de dag eigenlijk al voorbij. (Vaak voordat hij pas echt begonnen is.)

De zomer is het jaargetijde van vrolijkheid, zonnestralen, vanaf terrasjes mensen kijken, spelletjes doen tot in de late avond, skaten, zonnen op het balkon en uit eten op je slippers. Ook is de zomer de beste tijd om op reis te gaan. Omdat het zomer is, en zonnig. Ik heb de wildste plannen.

Ja, laten we in deze donkere, koude wintermaanden de zomer maar even lekker romantiseren. Dan hoeven we niet aan de lichttherapie, maar dromen we in lange donkere nachten over kamelenritten in Turkije, ijskoffie op Kreta en stokbrood met brie in Frankrijk. Wie droomt er met me mee?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home