August 08, 2006

De eerste dag

Na een kort nachtje brandt de zon iedereen de tentjes uit. We krijgen uitleg over de rest van de week, schrijven ons in voor activiteiten, betalen borg voor de tentjes terwijl ze niet eens zoveel waard zijn en beseffen ons dat we te weinig geld bij ons hebben. Met z'n allen lopen we naar het dorpje om te pinnen en boodschappen te doen.

Met Tim en Meine uit Brabant als gidsen lopen we met een groepje naar waterval Boka. De heenreis voert ons langs een geasfalteerde weg waar auto's langs scheuren. Dat is niet echt leuk, zeker niet in deze temperatuur, maar we hebben tenminste een doel. Het riviertje waar we eindigen is lekker koud, koud, koud!

De terugreis gaan we door het bos. De vaart zit er goed in. Want we willen vanavond ergens wat gaan eten, maar we hebben om half negen ook onze eerste activiteit. De zoektocht naar een restaurantje dat open is én waar we met z'n allen in passen eindigt bij het restaurantje op de camping.

Als we het busje instappen om naar de speleologiegrot te gaan, blijkt dat die naast de waterval ligt. We moeten weer een heel stuk de berg oplopen. Met helmpjes en een stuk klettersteig. Het wordt al donker.

De grotten zelf zijn absoluut niet claustrofobisch. Verre van, eigenlijk. We klimmen en klauteren en het is nergens moeilijk om doorheen te komen. Het is vooral erg leuk. Na deze lange dag vallen we uitgeput in slaap.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home