September 14, 2005

Rara

Ploenk gaat op de exotische toer. Wat een rondje marktkraam al niet kan opleveren. Rara, wat zijn dit (en op welke manier moet ik ze opeten)?

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nou die grote (papaya) is niet zo moeilijk, rijp laten worden, schillen en proberen van de pit af te krijgen. En die andere twee: dat had je misschien beter even kunnen vragen!
gr.mams

2:05 PM  
Blogger ploenk said...

Haha, die grote is een mango en die heb ik al op, die kende ik al. Van die andere weet ik ook wel wat het zijn, maar wie weet dat nog meer?! (En bij die steek ik gewoon een mes er in en kijk wat er gebeurt. Ben ik ook een beetje op expeditie Robinson.)

2:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hé (schoonzusje)!
Was vandaag toevallig ook op de markt en wat denk je,er was een vrouw die ook zo'n vruchtje had die met die pukkels zeg maar.
Het schijnt een soort passievruchtachtig iets te zijn.
Het is de bedoeling dat je hem afschilt en opeet!
Groetjes Tamara

10:36 PM  
Blogger ploenk said...

Ok, ik zal het verklappen, het zijn een vijg en een cactus(-vijg), ik heb ze nog niet geprobeerd op te eten. Schillen dus, oke :)

11:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

Lekker fruit, die cactusvijg! Die mag je niet met je handen aanraken anders loop je kans dat je stekelts in je vingers krijgt die voor ontstekingen kunnen zorgen.

Ze moeten iig oranje zijn als je ze wilt eten.

Bron: Cactusvijg

2:42 PM  
Blogger ploenk said...

Gelukkig dat ik die nog niet geprobeerd heb. Maar ik vroeg me gisteren al af waar die kleine prikjes vandaan kwamen die in m'n vinger zaten. Oei...

3:28 PM  
Blogger ploenk said...

De cactusvijg is vies. Het is een granaatappel-alike, dat is al lastig eten, maar de cactusvijg heeft ook nog eens smaak- en vleesloze pitjes. Niks aan dus.

4:02 PM  

Post a Comment

<< Home