July 11, 2005

REIS - Dag 2

Prachtig

Met een enigszins geniepig lachje zegt Ivo, de Tsjechischsprekende Nederlandse eigenaar van Bohemian Outdoor, en tevens onze reisleider, taxichauffeur en algeheel aanspreekpunt: "Ik heb voor vandaag al een mooie route voor jullie uitgestippeld". Mooi blijkt de route zeker, prachtig zelfs, maar het geniepige lachje staat garant voor een zware dag.

Om 10.00 beginnen we met een stuk gele route van 'Nationalpark Die Bohmische Schweiz' oftewel het Národní Park. Het slechte weer van gisteren is volledig verdwenen. Genietend lopen we door de verlaten bossen. Het is hier zo stil en vredig.

Na tweeëneenhalf uur komen we bij Saunstejn. Het lijkt een doodlopend spoor. We zien alleen een supersteil metalen trappetje. Daar willen we het fijne wel van weten! We klimmen naar boven. Maar daar begint het echte werk pas... Een supernauwe spleet is de enige doorgang. Ik vraag me inmiddels af of we hier wel mogen zijn, maar ben té nieuwsgierig.

Na de spleet volgt nog een veel langere en steilere trap. Als we hier boven komen, zien we ook nog een heel stelsel van spleten, trapjes en leuningen. Bovenop de berg, waar vroeger blijkbaar een roversburcht stond, lunchen we en debuteren we in een Duitse homevideo: "Hier sind zwei touristen".

We vervolgen onze weg. De omgeving is nog steeds prachtig, maar steeds als we omhoog moeten, midden in de felle zon wandelen, of, nog erger, midden in de felle zon omhoog moeten, hebben we daar totaal geen oog meer voor. Dat is jammer, maar alhoewel, mijn fototoestel heeft nu al overuren gemaakt. Ik ben haast bang dat er na deze dag niets moois meer te zien is.

Om 18.00 komen we aan in Tokan, het bergchalet van Ivo en ons huis voor de komende week. Een volledige werkdag hebben we gewandeld. We zijn moe en zweterig, maar wel voldaan. Dit was de officiële aftrap, vanaf nu is het meteen duidelijk: deze vakantie wordt geweldig.



0 Comments:

Post a Comment

<< Home